SHW Clubrace wedstrijdkalender in 2023

Met veel trots presenteren we de wedstrijdkalender van de SHW Clubraces in 2023. Over vijf clubraces wordt er in vijf klassen gestreden voor het Clubkampioenschap. Ook staan de Grand Prix van Strijen en het Zuid-Hollands Kampioenschap als open wedstrijden op het programma.

SHW Clubrace Kalender 2023

Op 2 april trappen we het clubkampioenschap af met Clubrace 1. Vervolgens staat in het pinksterweekend de traditionele Grand Prix van Strijen op het programma. Dit tweedagen durende evenement bestaat uit een vol programma met op de zaterdag officiële vrijetrainingen en het tijdrijden. Op zondag worden de wedstrijden verreden en wordt het programma opgebroken door demo’s met prachtige historische karts. Voor de zomer hakken we het seizoen door de midden met Clubrace 3.

Vervolgens, als we terug zijn van zomervakantie, wordt het Zuid-Hollands Kampioenschap verreden. In dit evenement wordt er gestreden om de titel Zuid-Hollands Kampioen van 2023. Net als de Grand Prix van Strijen is dit een open evenement. Niet-leden mogen daarom aan dit evenement deelnemen om ook zo voor deze titel de strijd aan te kunnen gaan. We sluiten het seizoen op 15 oktober af met Clubrace 5. Direct aansluitend worden de nieuwe Clubkampioenen bekroond.

In het kort de klassen in het SHW Clubkampioenschap;

  1. Mini Parilla: Parilla Swift motor met restrictor (verzegeld), tandwielverhouding 10/81, banden: Maxxis Rookie Geel (één set voor heel seizoen, verstrekt door SHW),
  2. Mini Junioren: Mini Junior motor volgens italiaans reglement, banden: Maxxis Rookie Geel (één set voor heel seizoen, verstrekt door SHW),
  3. Junioren: Rotax Max Junior / X30 Junior motor, banden slick: Komet K2H, banden regen: Komet K1W,
  4. Senioren: Rotax Max Senior/ X30 Senior motor (verzegeld), banden slick: Komet K2M, banden regen: Komet K1W,
  5. Senioren 25+: Rotax Max Senior/ X30 Senior motor (volgens homologatie, onverzegeld toegestaan), banden slick: Komet K2H, banden regen: Komet K1W,

En natuurlijk organiseren we ook de Rookie Demo voor de allerkleinste. Dit is geen kampioenschap of officiële wedstrijd gedurende de Clubrace.

  1. Rookie Demo: voor beginners onder de 11 jaar zonder wedstrijd ervaring!

We kijken weer naar uit om mooie volle velden te mogen ontvangen op onze prachtige baan in de Hoeksche Waard. Tot 2 april!